Een mooie tuin

is het verlengstuk van uw woning

maak een afspraak met ons

Complete tuinaanleg,
één aanspreekpunt

De tuin is een verlengstuk van uw huis. Als die niet naar tevredenheid is ingericht, kan dit een doorn in oog zijn. Misschien bent u wel de trotse eigenaar van een nieuwbouwhuis en moet de tuin vanaf niets opgebouwd worden.

Mom Grondwerken neemt het complete tuinaanleg uit handen en is uw aanspreekpunt. We werken samen met de beste stratenmakers en hoveniers, zodat u verzekerd bent van een prachtig resultaat. Wilt u een deel van de aanleg zelf doen? Dan werken we graag met u samen.

complete tuinaanleg

Plan van aanpak

Tuinaanleg heeft heel wat voeten in de aarde. Weet u al of en waar u bestrating, gras en borders wilt? Is de plaats van de veranda of het tuinhuisje al bepaald? Voordat we aan de slag gaan, maken we graag kennis met u, bespreken we de plannen en geven we advies. Vervolgens verrichten we metingen, zodat we goed voorbereid kunnen beginnen.

tuinontwerp mom grondwerken

Een goede basis

Voor een prachtig eindresultaat is een goede basis vereist. Deze basis maakt dat uw tuin nog jaren mee kan. We brengen de grond op de juiste hoogte en storten grond of zand op de plaats waar respectievelijk gras en bestrating komt. Als ondergrond van de oprit storten we een laag menggranulaat. Ook eventuele bekabeling en leidingwerk leggen we aan. Vervolgens zorgen we dat de afwatering op orde is, zodat uw tuin ook na een hoosbui nog begaanbaar is. Wilt u een vijver, zwembad of trampoline? Dan graven we op die plaatsen de grond alvast uit.

tuinaanleg en beplanting

Waar kunt u zoal aan denken?

Bestrating oprit

Voordat u uw oprit gaat bestraten moeten er eerst andere voorbereidingen getroffen worden. Eerst zal het perceel uitgegraven moeten worden, daarna verharding (menggranulaat) inbrengen en de verharding op hoogte egaliseren en goed verdichten met een zware trilplaat.
Hierna zullen er trottoirbanden(stoepbanden) gezet moeten worden. Deze zetten wij regelmatig in stampbeton (ligt aan de situatie). De trottoirbanden zijn er voornamelijk om het straatwerk op zijn plek te laten liggen.
Bovenop het menggranulaat en tussen de trottoirbanden brengen we een laag vulzand aan. Dit vulzand egaliseren en verdichten wij op de juiste hoogte. Daarna wordt er vlakke baan gemaakt, zodat de stenen erop gelegd kunnen worden. Als het straatwerk er compleet in ligt wordt het verdicht met een trilplaat, zodat het goed vastligt.

Advies nodig over het bestraten van een oprit

Terras aanleggen

Een terras aanleggen kan op verschillende manieren. Wilt u betonklinkers of gebakken klinkers of vindt u betontegels of natuursteen mooier? Voordat er besloten wordt waar het terras gaat komen moet u ook weten of u tegels of stenen gaat leggen.

Naast het mooie moet u nadenken over  de dikte van de steen of tegel. Komt er iets zwaars op te staan? Denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi of hottub? Dan zal er misschien ook wel meer verharding aangebracht moeten worden dan alleen maar vulzand. Denk ook aan een goede afwatering. Kan het water wel voldoende weglopen, zodat er na een fikse regenbui geen plassen blijven staan op het het terras. In deze praktische zaken kunnen wij u adviseren wat verstandig is om te doen (of niet te doen).

Advies over het aanleggen van een terras

Tuinontwerp

Voordat u beslist om de tuin te gaan verbouwen dan zult u eerst een plan van aanpak moeten hebben. Wij komen bij uw langs om alles door te nemen en u daarin advies te geven, zodat u achteraf geen spijt zult krijgen over de indeling van uw tuin.

Wij denken graag met uw mee over verschillende onderdelen van de tuin. Bijvoorbeeld: waar ga ik mijn bomen of planten neerzetten? Hoe groot en waar wil ik de veranda plaatsen, zodat er wel genoeg zonlicht in u tuin blijft? Daarna wordt er eventueel een ontwerp voor u gemaakt, zodat wij op basis van dat ontwerp de werkzaamheden voort kunnen zetten.

Advies over het ontwerp van uw tuin

Grondwerk

Als u een huis of schuur wilt bouwen, kan dat niet zonder de oppervlakte bouwrijp te maken. De grond moet bijvoorbeeld verhoogd, verlaagd of geëgaliseerd worden. Gebeurt dit niet op de juiste manier, dan is er kans op verzakking, wat enorme schade toebrengt aan de bebouwing.

Ook als u een tuin of oprit wilt aanleggen moet de grond bouwklaar gemaakt worden. Hetzelfde geldt voor wegenbouw. Mom Grondwerken heeft jarenlange ervaring met alle aspecten van grondverzet en zet dit graag in om u te ondersteunen.

Meer weten over grondwerk

Vijver laten aanleggen

Een vijver aanleggen kan natuurlijk op heel veel verschillende manieren. Je kunt een kunststof bak plaatsen, een bak metselen of beton storten en gebruik maken van vijverfolie. Je moet bij het aanleggen van een vijver nauwkeurig te werk gaan, zodat er geen lekkage kan ontstaan. Ook daarin geven wij u graag advies.

Bij de inrichting van de vijver is het belangrijk dat er ook een beplantingsplan is gemaakt. De beplanting zorgt namelijk voor een goed natuurlijk en biologisch proces. Hierdoor blijft een vijver ook helder en schoon. Bij een verkeerde beplanting zal je zien dat de vijver snel troebel en vervuild raakt, door de groei van algen.

Advies nodig over het aanleggen van een vijver

(Kunst)gras leggen

Wilt u kunstgras of echt gras? Beide soorten kunnen wij voor u aanleggen. Voor een strak gazon moeten er wel wat werkzaamheden vooraf gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan uw afwatering, heb ik wel voldoende vulzand onder het kunstgras?

Een goede ondergrond is belangrijk bij zowel het leggen van kunstgras, als kant en klare graszoden. De ondergrond moet goed gelegaliseerd en bewerkt zijn voordat u het gras op de bodem aanbrengt. Als u ervoor kiest om te werken met graszaad, dan kunnen wij uw tuin ook machinaal inzaaien. Door de tuin machinaal in te zaaien krijgt u een mooie gelijke verdeling van de graszaadjes in de grond. Hierdoor krijgt u een mooie strakke grasmat.

Advies over het leggen van (kunst)gras

Tuininrichting

Als de basis gelegd is, gaan we aan de slag met de inrichting. U kiest zelf de tegels en beplanting die u mooi vindt, Mom Grondwerken vervoert het en plaatst het op de juiste plek. De stratenmaker legt de banden, het tegelwerk en maakt eventueel bloembakken. De hovenier is verantwoordelijk voor het (kunst)gras of de beplanting.

tuinaanleg en inrichting

Onze klanten aan het woord

“MOM grondwerken heeft onze voor- & achtertuin in Arnhem Noord uitstekend aangelegd. Het hoogte verschil is geegaliseerd door diverse terassen aan te leggen. De oprit is van nieuw grind voorzien, mooie natuurstenen bestrating in de achtertuin en alles is keurig afgewerkt met Cortenstaal. Zeer modern en een lust voor het oog.

De uitvoering geschiedde volgens plan, binnen tijd en budget. Over de voortgang en diverse beslispunten tijdens het proces werd goed & tijdig afgestemd. Dennis Mom is een prettige persoon om rond huis te hebben werken. ”

Familie Halsema – Arnhem

Hulp nodig bij de tuinaanleg?

Zoekt u een ervaren en deskundige partij die gespecialiseerd is in grondverzet en uw tuinaanleg van A tot Z kan verzorgen? Neem dan contact op met Mom Grondwerken door te bellen naar 06-43555275 of mail naar info@momgrondwerken.nl.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.